umairahpun nak gosip jugak

umairahpun nak gosip jugak

salam perkenalan

salam perkenalan

CE KLIK...CE KLIK KAT SINI ADA APA YEK....

28 January 2010

APA CAKAP?


AKU,DIA DAN KAMU


AKU AND KAK EMA(NENEK)
KAMI KETIKA MAIN BOWLING PUSPANITA...
MAKAN JE BANYAK...MARKAH TAK BANYAKPUN


AKU WITH ANA
SUKANEKA PUSPANITA.....
GROUP DAPAT NO 4..CHEWAH...

NO TAJUK JUST LIRIK LAGU

lirik lagu yang menyentuh jiwa aku...aku suka giler lagu ni...

CINTA TERAKHIR         DARI: AIMAN (AKADEMI NASYID)
KAU CINTA PERTAMAKU
KAU CINTA TERAKHIRKU
TIADA APA YANG BISAH KU LAFAZKAN KASIHKU

KAU AYU DIMATAKU
SATU ANTARA SERIBU
TIADA TARA DIDUNIA

MUNGKINKAN TERPUTUS DITENGAH JALAN
MUNGKINKAN TERLERAI TANPA IKATAN
USAH RAGU DENGAN TAKDIR

MUNGKIN KITA KAN BERBEZA HALUAN
BERAKHIRNYA CERITA PERCINTAAN
SEGALANYA KETENTUAN TUHAN

26 January 2010

SeMUT OH SEMUt


nak main bowling gak


tengah menyanyi lagu stacy


rambutpun tak nak tumbuh2... bulu ketiak ayah paling lebat berbanding rambut umairah

masa hari minggu yang lepas... ayh and umairah bekejar2ran pakai pampers, aku masa tu dah tak larat sebab demam panas...tak tahulah kenapalah anak dara aku tu ligat semacam...kadang-kadang akupun tak larat nak melayan kerenah si anak dara sorang tu. oleh kerana ayah telah hilang tahap kesabarannya maka ayahpun menjerit..."semut...semut...gigit pampers dia ni..." tiba-tiba anak dara aku menangis bersungguh2... aku yang macam orang tak betul akibat demam bagun terus dari katil tengok si ayah and anak dara punya gelagat...

rupa2nya dia takut dengar perkataan SEMUT... aku tergelak pecah perut.. bukan dia kenalpun siapa semut tu... sekarang ni...kalau dia terlampau ligat sangat aku cuma sebut perkataan SEMUT jer..."SEMUT..O...SEMUT..." berebut lari selamatkan diri...huhuhu... anak dara aku makin banyak mulut.. garang macam pengetua sekolah tamil lah pulak... dah pandai sebut perkataan ayah, cucu(susu), pakde(pakcik dia), embah (bapak mertua aku), apa tu, nak, mi, wan(1), tuu(2), re(3)...pantang dengar lagu stacy je nak menari...seronok gak dengar dia dah pandai bercakap sikit2..mmmm tak lama lagi adalah aku kawan nak bergaduh mulut...yeyeyeyeyeyeye....

PILIHAN????????

aku sebenarnya serba salah dalam hati.... bulan 2 ni raya cina family mertua ajak bercuti ke Terengganu... tapi aku nak bercuti balik kampung tengok family aku.... ingatkan kalau cuti panjang ni rasa seronoklah kat kampung... tapi family mertua ajak pi cuti2 malaysia lak kat Terengganu.... hati den berbelah bagi sih..... tak join kesian pulak diorang dah excited nak ajak bercuti2... tak baik pulak kecikkan hati abah and mak mertua aku.... tapi aku rindu gak kat mak bapak aku.... nak amik cuti...aku tak bersedia lagi nak amik cuti rehat untuk sambung bercuti raya cina ni  takut ada kes2 emergency untuk anak aku nanti.... manalah tahu dia demam ke, pengasuh bercuti ke...
macamana nii....bak peribahasa "ditelan sakit tekak diluah banyak kuman" ohhh my mertua oh my family... dua-dua pihak aku sayang... eden pening ler....

22 January 2010

Hari Mendemamkan AKu

aku dah tak tahan lagi dengan kesejukan kat ofis ni... kepala dah pening... tekak ku makin perit ... leher lak ada biji2... adoiiiiiiii.......dalam minggu ni aku tak sihat jer... nak kata pregnant tak pulak... tak tahulah kenapa... mungkin sebab tulang je kot... isi, otot dan daging hilang kemana.... rugi jadi kurus ni... argghhhhh... nak balik je... tapi aku macam tak larat nak bawak keta ni... mmmmmm... suami pulak meeting petang ni balik lambat..... adoiii... macam2lah aku ni.... manusia ke alien ni.... hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

18 January 2010

bosan!

kenapalah hari isnin ni membosankan... otak aku tak boleh nak berputar lah... bosan yang teramat2 sangat... mood hari isnin ke? orang lain tak macam tupun... aku je kot yang bengong... esok cuti... pengasuh nak pi perak ada hal... hmmmmmmmmm... sayangnya awal bulan dah cuti... hmmmmmm arrrrrrrrrrraaagggggggggggggghhhhhhhhh kenapalh aku hari ni... rasa macam nak pi tido jer...




tetiba jer gambar bendera... tak ada kaitan dngan cerita aku arini....

14 January 2010

SAntai2

jom kita bersantai -santai tengok gambar selepas perhimpunan bulanan bil 1/2010












kita memegang amanah bangsa kita juga telah berikrar
taat setia, korban tenaga, bela bangsa dan negara
etika kerja kita amalkan, tekun jujur dan berbudaya
gandakan hasil dan pembangunan
berkhidmat bakti berjasa

agama asas pegangan perlembangaan negara dijulang
rukun negara jadi pedoman
kitalah benteng Malaysia..
aku kusyuk dengar amanat dari menteri sampai tertidur2... sampai tak sempat nak amik minit... huhuhuhu poyo jer....

GerAM daN maRAh!!!!!!

Kak Long ada cakap yang dia jumpa ex-boyfriend aku kat ANGSANA, JB... Kak Long cakap dia makin handsome and kacak berbanding dulu... Kak long puji dia betul2 depan dia..... masalah yang membuatkan aku geram dan marah ialah:

1. Why kak long bersungguh2 cakap yang dia handsome and kacak kat semua orang?
2. Why kak long tak faham perasaan aku?
3. Kak long tak tahu ke yang si mamat tu akan lebih berlagak bila kak long puji dia? of course si mamat tu akan berkata dalam hati "padan muka adik kau tak dapat aku"
4. Why si mamat tu suruh kak long carikan jodoh untuk dia?

aku marah sangat dengan Kak long... sebagai seorang kakak dia mestilah pandai dalam berkata2... aku dah tak nak kat mamat tu... tak payahlah puji lebih2 depan aku, macam aku ni bersalah putus dengan dia...Kak Long sendiri tahu kenapa aku putus dengan mamat tu! mamat tu and family dia suka kongkong hidup aku and suka2 hati suruh aku berhenti kerja ...duduk satu rumah dengan diaorang kalau aku kahwin dengan anak lelaki dia tu.. aku tak nak... and tak suka orang tentukan hidup aku...
dan aku marah sangat2 bila putus dengan anak dia mak dia cakap aku perempuan jalang... tak kenang jasa anak dia... akupun hairan apa jasa anak dia pada aku? apa yang jalangnya aku? dia tahu ke makna jalang?
aaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrggggggggggggghhhhhhhhhhhhh!!! sakitnya hati...
suami aku dah cukup macho and handsome dalam hidup aku and anak aku, walau seribu lelaki kat luar tu handsome macam buat pembedahan plastik... bukannya handsome dapat menjamin masa depanpun... playboy adalah... arggghhhhhh aku geram! geram and GERAM..... Kenapalah kau terjumpa dengan mamat tu Kak Long....!!!!

13 January 2010

Siapa mereka?

aku rindu kawan-kawan aku di bhg PP... rindu nak bergurau dengan diaorang, mulut2 kepoh macam k.ema and ana yang menggegarkan dunia PP.. aku rindu kat korang....


dila,k.ema,aku and k. midah


aku suka gambar ni... gambar ni unik..


ana gelak sakan dapat makan kuih bahulu....


kucing made in kelantan curi makanan..che wan...miaow..miaow..


Birthday my best bos...En. Nik Abd Kadir b. Nik Mohammad...

bila yang tertulis untukku
adalah yang terbaik untukmu
kan kujadikan kenangan yang terindah dalam hidupku
Namun takkan mudah untukku melupakan kisah hidupku
kan kujadikan kau kenangan yang terindah

07 January 2010

cubaan kali ke2

dah cuba tapi gagal juga tensionnyer...maknyah!!!!!

eden toray

sajo je eden nak toray...