umairahpun nak gosip jugak

umairahpun nak gosip jugak

salam perkenalan

salam perkenalan

CE KLIK...CE KLIK KAT SINI ADA APA YEK....

19 February 2010

DOLAN-dolan MARENG ngendi?(jalan-jalan pergi mana)

cuti tahun baru cina yang baru ni aku pi TERENGGANU with my family in law.. makan angin...makan udara... sampai TERENGGANU hari sabtu petang... sampai je terus pi pantai batu buruk... akupun tak ingat nama pantai tu....
kami tidur kat rumah makcik... al-kisah dahulunya family mertua aku dulu pernah duduk di TERENGGANU selama lebih kurang 2 tahun lamanya... so pi sana pun mengimbas kenangan lalu... chewah...
patutlah adik ipar aku yang sorang tu kalau cakap ada lograt orang utara sikit.... kat sana orangnya baik2 and makanannya pun best2... beruntung sesiapa yang tak cerewet pasal makan...cuma aku tak boleh nak makan telur penyu jer... kesian and tak sampai hati....
malas nak cerita banyak, jom kita layan gambar-gambar yang aku snap tak berapa nak cun ni.... layan jer jangan banyak persoalan k... huhuhu

DAH SAMPAI TERENGGANU... PUNYALAH SUKA NAMPAK PANTAI...

WITH AYAH AND BAJU DOREMON

WITH UMMI YANG NAK JUGA POSING

KAMI BERLATAR BELAKANGKAN PANTAI DAN ANGIN YANG KUAT

WITH ADIK-ADIK IPARKU...DARI KIRI CEPAT DUDUK!

KUDAKU LARI GAGAH BERANI

LAYANG-LAYANG TERBANG MELAYANG

UMAIRAH TAKUT BUNYI OMBAK..MENANGIS LAK..UMMI BARU NAK MAIN2 KAT PANTAI......

APA TU? BUKAN SUPERMAN, BUKAN BURUNG, BUKAN HANTU, TAPI APE....?

KAMI LAGI HEHEHE, LENTIK PUNGGUNG MAK...NYAH

MAIN GELUNGSOR 1,2,3...ZOOM

PANJAT-PANJAT

ANGKASAWATI

1,2,3 GERAK GEROK... KENAPA SEMUA ORANG TENGOK AKU?

KAT MUZIUM TERENGGANU

PAK LONG & MAK LONG

NAIK KERETAPI

COMEL TAK KAMI..PERASAAN...

DEPAN MUZIUM TERENGGANU...CARI MANA AKU BERADA KETIKA INI?

POSING 4 DARA

BEREHAT SEBENTAR DI TANGGA

KEBABOM...OPPSSS... SAPE KENTUT

KACAULAH UMAIRAH NI EMBAH AND MAKTOK NAK MERENDEK

HERO-HERO HARAPAN NEGARA..ALAMAK...

MASJID KRISTAL

DALAM MASJID KRISTAL

AKHIRNYA... UMAIRAH TIDUR DI PANGKUAN MAK LONG... PENAT YE SAYANG... UMAIRAHLAH YANG PALING SERONOK BERJALAN2

09 February 2010

adoiiiiyaaiiii

aku tengah sakit tekak pulak berjangkit dari mairah.... kepalapun dah rasa macam berat je... malam semalam mairah mengamuk masa tidur..maybe hidung tersumbat and batuk... dah bagi ubat tapi lambat nak kebah. sian dia... aku malam semalam betul2 tak terdaya nak bukak mata masa dia merengek tak boleh tidur, bila tersedar tengok dia tengah tidur peluk aku... sian mairah... ummi tak sedarlah sayang... dah tak larat nak bukak mata coz mairah meragam sakan... sorry ye... pagi ni aku pulak ada tanda2 jangkitan batuk and berat kepala otak... adoiiiyaaiiii minggu ni cuti raye cina pi terengganu pulak.. macamana kalau and mairah tak sihat lagi.... harap2 sihat ler amin...

sakit penghapus dosa.hehehehe

family day KKLW

tajuk hari ni aku nak taip berkaitan dengan familyday yang dibuat di FRIM, Kepong pada hari sabtu 7/2/2010.. dengan bertemakan padang lecah dan panas terik.. aku bangun pukul seawal pukul 5pagi untuk berkhidmat sebagai AJK jer.... tapi banyak mengular huhuhuhu... aku,cik atie,kak zila and nanad bersama-sama menumpang kereta dayah..hubby and umairah duduk rumah tak dapat nak join sebab umairah batuk and selsema, so aku agak berat untuk membawanya sertai familyday tu, maka dengan hati yang suci dan redo hubby merelakan aku pi berpoya2 ke familyday bersama2 teman tapi mesra.....aku group OREN.... hidup OREN....hidup OREN... tapi group paling corot.... what everlah... tapi yang seronoknya ada artis jemputan tau nyah... ali mamak and aziz desa... depa memang kelakar giler... nasib aku tak giler....
familyday haritu santai and seronok tengok kawan2 masuk sukaneka... seronok gelakkan depa pun ada gak... nak buat macamana dah kelakar..aku gelaklah tak kan nak menagis pulak... huhuhu














 
 
























ini jelah gambar yang aku ada... lupa bawak kamera..tumpang kamera orang loooooooo... haiyak manyak lugi waaaa..ini gambarpun disumbangkan oleh Kak Yang dalam facebook dan telah di savekan dalam pendrive oleh Kak Yati sebab dia bukak Kak Yang punya facebook dan aku memohonnya untuk mensavekan gambar2 berkenaan... sedihkan.... dan juga sumbangan gambar dari ex-bos aku haizul azreen bhg pemantauan dulu...

04 February 2010

Cerita Kedai Kopi (dia yang bermasaalah or aku yang bermasaalah)

geramnya hati aku... kenapa lah si dia cari pasal lagi dengan aku? aku dah pergi jauhpun masih nak canang cerita hal aku pada orang lain... apa masalah makhluk allah seorang ni? jangan sampai perang yang ke abad 200 lak...
aku rasa maybe dia dah tak ada kawan dan tak tahu nak cerita ape... so.. untuk menyedapkan cerita serta dirinya disanjungi maka dia ciptalah cerita mengenai aku pada orang lain.... harap2 orang yang mendengar cerita tupun janganlah percaya bulat2 kata orang munafik ni...sabar ajelah... kalau macam begini perangainya... aku tak berbaik semulapun tak ape... nasib dah jauh...
ya allah jauhkan lah aku dari orang sihir ni dan jauhkanlah aku dari cerita2 fitnahnya... semoga aman jiwaku amin.... siapa makan cili terasalah pedasnya... jangan nak buat aduan kat balai polis pulak huhuhuhu... aku pun ada bukti juga lagi ramai saksi tau.....
                    
susahnya bila ada kawan musuh dalam selimut ni... bahaya2... kenapa aku jumpa dia... sabar ella..sabar... allah bersam hamba2nya yang sabar... aku malas tul nak layan ahli sihir sorang ni..

cerita kedai kopi...cerita kedai kopi..
tiada hakim tiada saksi.. cerita sensasi di kedai kopi...
masing-masing ada masalah sendiri, masalah dunia, masalah peribadi

REUNion SeduNIA SMKAB

25/12/2009 aku and suami aku bercadang nak buat reunion SMKAB.... alhamdulilah tercapai juga hasrat kitaorang... biasalah yang jadi kepala suami aku, pembantu mestilah aku...huhuhu.... masa nak uruskan tu.... macam2 hal and macam2 rintangan. tapi kitaorang cekalkan hati dengan bantuan kawan2 like RABEK,INTAN,MAS... thanks guys dengan bantuan korang....

so korang enjoy2lah tengok gambar2 poyo kitaorang hehuha...layan.... zassssss

timah,aku,uteh

mala with boyfriend

rabek,mas,zariss

we are the champion

umairah and auntie zurai... sempat mintak air auntie zurai...

apa.... tengok2

i miss u all

makan time

kawanku satu kelas timah and uteh

sedap..

yati and anak bujangnyer

maka pada 25/12/2009 terciptalah reunion yang dirancang secara mengejut... maka bergabunglah budak2 kelas aku and budak2 kelas suamiku... insyaallah tahun 2010 akan aku and suamiku rancangkan sesuatu yang lagi gempak... adiosssssssss