umairahpun nak gosip jugak

umairahpun nak gosip jugak

salam perkenalan

salam perkenalan

CE KLIK...CE KLIK KAT SINI ADA APA YEK....

22 July 2010

Sketsa JKMPPK

pada 20/7/2010 telah berlangsungnyer mesyuarat JKMPPK unit cik Qaseh.. maka segerombolan gadis2 cun telah merelakan diri untuk menjadi urusetia di pesta tersebut... pelbagai perkara pelik telah terjadi sewaktu disana..antaranyer ialah... pandang di bawah..
*
*
*
*
*
*

mera name Rozilah...amma... berdirinya saya disini adalah kerana tak ada kerusi nak duduk.. sebab tu saya berdiri... salah ke saya berdiri? kenapa semua orang tengok saya berdiri? renci tul...

K.Zila: Nama saya ro....rozilah... nama puan siapa? handsome lelaki sebelah ni... suami puan ke? tadi butang baju saya terjatuh ada nampak tak? kalau saya nak pinjam butang baju puan boleh? bolehlah... kalau tak saya bertukar jadi Ben 10...bolehlah...nak juga...wawawawa
Patung: giler ke ape dia ni...aku kan patung mana boleh cakap...renci tul...sekali aku sergah kang mencecet lari...huhuhu

aku: tengok..mereka berdua adalah peminatku... nak mintak no tel pulak tu..isyh... syok nyer...
Ct Fazilah: saya suka iklan yg awak lakonkan tu...saya suka... dah banyak gambar awak saya potong        tampal di pintu dapur, di pintu bilik...dan semua pintu lah...
Cik Qaseh: alamak...time ni lah hanphone rosak... aku nak tangkap gambor dia ni... alamak terlepas nak bergambor ni... arghhhh... tension..
Patung: eleh... kita yang cun2 kat belakang ni tak pandang pun... renci tul...

 kami semua sepakat dikampung hai pening lalat...mengucapkan kan selamat pengantin baru...

 K.Zila: letih senyum... tak boleh ke kalau menangis ke...menguap ke...merangkak ke...mengembek ke? mengaum ke? apa2 jelah...
aku: masalah betul mak Ben 10 ni... cakap sorang2... meremang bulu kaki aku...isyh...duduk jauh2lah.. aku buat2 pekak lah... lalalalalalalalala

K.zila: ok dah tamat mesyuarat JMPKK ni.. oi..kawan2 cepat berdiri tegak... mari kita ramai2 nyayi lagu negaraku dan lagu enjit2 semut... cepatlah berdiri.... mana korang hilang ni? ok tak pe... kalau korang tak nak nyanyi biar aku je nyanyi sorang...huhuhu....enjit2 semut siapa sakit jumpa doktor wawawaaaaaaaa aku tak nak kawan korang semua... malulah aku berdiri tegak sorang2 kat sini..
kawan2: kenapalah mak Ben 10 ni? orang semua dah balik dia sibuk nak test vokal kat atas... masalah tul... malu2 baik kitaorg cabut...nyanyi lagu enjit2 semut... tak gempak langsung... nyanyilah dangdut baru power..

Kat mana2 pun boleh tidur zzzzzzzzzzzzzzzzzzz

aku bukan dera anak aku ye... tapi dia yang membawa diri melakukan sendiri apa yang ingin dia lakukan... letih mulut membebel...kering air liur keluar... nak marah budak kecik ni yang tak mau dengar kata si ummi

suruh tidur dalam bilik tapi dia pergi ambil bakul baju aku tidur dalam tu...
penat aku and en suami pujuk masuk bilik tidur tapi.........jawapannyer 'nanak'
geram ada...gelihatipun ada...

mairah jom masuk bilik tidur...
'nanak'

muka berlagak tul...bangga agaknya... tidur dalam bakul baju..

09 July 2010

My UpiN IpiN

Masa aku tengah pregnant dulu...aku suka sangat tengok cerita kartun upin ipin, Mr bean ...sekali bila anak dah keluar dia pulak ikut jejak langkah aku peminat setia Mr bean and upin ipin... tahu time bila cerita tu start... sekarang ni bila amik dia dari umah pengasuh je sampai rumah terus pi komputer pak de suruh bukak upin ipin... letih nyer... malam tengok lagi kartun tu kat tv.. aku naik hafal skrip cerita tu..

bak kata jarjit..kawan si upin ipin

dua tiga kucing lari
dua tiga kucing mari
hehehehe mana mau pergi..







Gambar Kenangan

tak lama lagi raya nak menjelma..sebelum raya menjelma dulu bulan puasa... tak sangka dah masuk tahun keempat aku beraya bersama keluarga tercinta... insyaallah semoga aku dan keluarga aku yg tercinta panjang umur dan murah rezeki untuk beraya bersama2 lagi... hope raya tahun ni lagi meriah ... tahun ni raya di rumah family aku pulak.... kat mana2 pun best... rumah mertuapun best... tahun ni cik mairah dah pandai jalan...jadi senanglah kami tak payah dukung beliau kalau nak kemana-mana...

tak sabar nak main mercun... aku masa pregnant dulupun sempat main mercun, bakar mercun tak ingat dunia... bapak mertua aku yang paling seram tengok mak buyung sibuk main mercun... hope tahun ni dapat main lebih banyak mercun...huhu seronoknya...

RAYA TAHUN PERTAMA KAMI MASIH PENGANTIN BARU


RAYA TAHUN KEDUA AKU BERBADAN DUA (PREGNANT 8 BULAN)


RAYA TAHUN KETIGA KAMI BERTIGA 
(baju hijau tu anak buah aku... dia cakap dia makwe suami aku...kecik2 dah pandai, tak lekang dari suamiku...macam2 tul budak tu)

06 July 2010

PaBila TRavel BALik KAmpuNG

Benda yang seharusnya aku bawak apabila travel balik ke kampung halaman...

biasalah peralatan mandi mada ni perlu bawak sendiri...

pampers cik mairah

baju aku, en. suami dan cik mairah disatukan dalam kotak azimat bewarna putih ni...
senang bawak tak payah cari beg...


bekalan susu cik mairah

ini paling wajib di bawak... anak dara aku cik mairah...

Anak Daraku Nak Jadi Pelakon Wayang Cina

aku keluar je bilik air tengok Cik Mairah dah solek punyalah cun..... tergoda kalau si aniq dan farish tengok ni... kena letak hantaran tinggi sikit... kulit putih melepak mengalahkan mat salleh.... lantai rumah akupun putih melepak tau...
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!


aku adalah wanita paling cun dan seksi tau...

macam cerita bujang lapok si ajis tengah shooting...