umairahpun nak gosip jugak

umairahpun nak gosip jugak

salam perkenalan

salam perkenalan

CE KLIK...CE KLIK KAT SINI ADA APA YEK....

18 March 2011

My Dear Sister

12/3/2011 (sabtu) berangkatlah kakak and abang ipar aku untuk pergi umrah...ikutkan flight diaorang pukul 9.00 pagi jadi sempatlah aku nak ke opis sebab ada OT..tapi entah kenapa flight diaorang kena tunda pukul 3 petang pulak.. masa hantar ke KLIA tu taklah rasa nak menangis sangat ialah sebab dia pergi umrah untuk buat amal ibadah... tetiba aku rasa nak menangis pulak bila tengok mata kakak aku dah bergenang2 air mato nyer.... lagi sebak bila abg ipar aku suruh balik tak payah tunggu dia, sebab dia tak nak menyusahkan aku tunggu dia...


'ella boleh lah balik...tak payah tunggu abg dengan kak ayah... nanti pandailah abang nak tunggu kat mana... lagipun group2 yang pergi sama dengan abg tu tak sampai lagi... flight pukul 3 petang.. ni baru pukul 11.30 pg.. ella balik lah dulu ye....'


dah sebak hati ni bila kena balik...wawawa..... kebetulan hari tu juga aku ada OT dengan kengkawan kat opis... tak sedap pulak kalau tak pergi opis buat OT sama2..dan tak sedap pulak hati ni nak balik dulu dari menunggu kakak aku sampai petang..


'ella baliklah... akak tak kisah pun... nanti balik umrah je ella terus amik akak kat KLIA... tak payah tunggu ye..'


 automatik air mata aku jatuh gak.tapi aku control lah malu kalau abang ipor aku nampak...biasalah aku ni kan 'neng yatimah'  akhirnya aku mengalah gak untuk balik bila abang and kakak aku dah suruh balik...mmmm hati ni terasa rindu sangat kat mereka berdua... aku berdoa semoga perjalanan dan amal ibadah yang mereka lakukan sentiasa dipermudahkan dan diberkati allah s.w.t..
 inilah abang iparku and kakak ku yang tercintan..

 posing dulu..buat kenangan..

 entahlah cik mairah ni...aku ajak bergambor dia sibuk menolak troli beg... nasib ada pak de mengawal sikap anak dara aku ni..

semoga kalian dapat melakukan amal ibadah dengan sempurna.
doakan adikmu ini sentiasa dirahmati allah, dimurahkan rezeki yang baik2, 
sentiasa hidup bahagia disamping keluarga yang tercinta
amin...

No comments: