umairahpun nak gosip jugak

umairahpun nak gosip jugak

salam perkenalan

salam perkenalan

CE KLIK...CE KLIK KAT SINI ADA APA YEK....

24 October 2011

Happy Birthday My Umairah @17/10/2011

Selamat hari jadi untuk anak gadisku Nur Hannah Umairah.. tahun ni masuk 3 tahun anak ummi, semoga menjadi anak yang penyayang, bijak, soleha dan berjaya didunia dan diakhirat.. tahun ni aku and en suami sambut birthday mairah di luar, bawak dia jalan2 supaya dia boleh belajar sesuatu... alhamdulilah semuanyer berjalan dengan lancar... 


Hari Pertama @ Bandar Hilir, Ayer Keroh Melaka 16/10/2011 (Ahad)


berjalan2 @ bandar hilir, ajak mairah tengok bangunan lama-lama... naik beca lagi...mairahlah orang paling teruja sekali.. rancak berbual dengan pakcik yang mengayuh beca tu..soalan2 menguji minda pakcik tu, aku gelak aje dengar dia berbual..


mairah: atok ada kawan?
pakcik beca:ada... ramai kawan atok tu..tu...semua kawan atok (menunjuk ke arah kawan2 seangkatan becanyer)
mairah: kenapa tangan atok?
pakcik beca: sakit...nanti atok cerita.
mairah: kenapa kaki atok goyang2?
pakcik beca: sebab atok kayuh basikal...
mairah: atok...mamai nak air kotak milo boleh...


pulok dah...penat bercakap je mintak air...lantaklah mairah asal mairah happy, ayah and ummi lagi happy...
happy birthday sayangku... love dia banyak muah..muah...


 kami dah sampai



 abang beca..abang beca ditengah jalan.. cari muatan tuk mencari makan... putar2 kaki mengayoh..huhuhu


 take my photo please


 makan cendol.. pakcik ni cakap disinilah cendol paling popular... 
pelbagai jenis cendol boleh oder.. sedap macam rasa cendol  lah..heeee


naik Menara Taming Sari 7 minit je... pusing dua kali pastu turun.. 

lepas dah puas berjalan di bandar hilir Ayer Keroh Melaka, kami terus bergerak ke Alor Gajah untuk Check in di A famosa Resort...we are coming...

Hari Pertama @ A Famosa Cowboy Town 16/10/2011 (Ahad) 

masa ni kami dah sampai pun kat A Famosa Resort..Check in pukul 3.00 pm.. so malam tu kamipun berjalan-jalan @ Cowboy Town ni.... tersangat-sangatlah seronoknyer... enjoy sangat2..Cowboy Town ni hanya dibuka waktu malam sahaja, macam jenis pertunjukan, ada yang main api, pertunjukan gajah menari dan macam2 binatang buat aksi yang comel2...

masa ni tengok 4D cerita ikan 15 minit je.. tapi cik mairah penakut.. menangis keluar panggung wayang ni..

ronda-ronda tengok lampu, gajah and apa2 jerlah

peace..

pertunjukan kat dataran, time ni lah best giler... ada juga sedara ku itu si kambing... en suamiku teruja jumpa gajah.. suka bila gajah raba2 dia..

last sekali, pertunjukan bunga api..meriah sangat..


Hari Kedua @ A Famosa Animal World and Water World  17/10/2011 (Isnin) 


hari kedua @ A famosa kami pergi melihat animal world, macam-macam ada, pertunjukan binatang... yang peliknya macamana mereka2 ni boleh didik binatang2 ni faham apa yang disuruh... kuasa allah... binatangpun ada akal...


masuk ke dalam animal world ni kena naik bas khas yang disediakan..



 menaiki bot untuk ke monkey island..


and last sekali kami bermandi manda di water world, tapi tak dapat nak snap gambar banyak2 sebab sibuk nak mandi, cik mairah begitu teruja sangat... mandi kolam ni... water world ni betul2 bersebelahan dengan animal world..so tak penat nak berjalan jauh2..



Hari Ketiga @ A Famosa  19/10/2011 (Selasa) 

Hari terakhir kami di A Famosa Resort...so kami releks2 je kat hotel sebab dah penat berjalan, seronok percutian kali ni di A Famosa Resort.. tak rugi kalau kita pergi untuk bercuti bersama family, dari segi bilik semua ok... makanan pun best2.. so siapa2 yang belum pergi ke sini silalah berkunjung ke A famosa Resort ni... mesti anak2 kita semua enjoy... 3 hari bercuti tak puas rasanyer... next time simpan cutilah boleh cuti lama2 sikit huhuhuhu


Insyaallah ada umur yang panjang kita bercuti lagi ye sayang2ku.. terima kasih Ya Allah, terima kasih ayah and terima kasih mairah.. alhamdulilah, semua rancangan kita terlaksana Happy Birthday to you Nur Hannah Umairah

1 comment:

Jilah said...

hepi belated besday mamai... 2 dalam 1 ni... honeymoon skali ek...